Got Dummy Output after recovered from Suspension

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Got Dummy Output after recovered from Suspension

arch general mailing list-2
The model is Dell Inspiron 7560. The system got no sound after
recovered from a suspension. After reboot, got Dummy Output. Have
rebooted for several times, but useless.

Re-enabled sound controller in firmware, not work.

Reinstalled latest linux kernel as well as pulseaudio, not work.

Ran the following commands listed below, got the following outputs:

% dmesg | grep snd
[    3.220554] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: enabling device (0000 ->
0002)
[    4.920606] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: bound 0000:00:02.0 (ops
i915_audio_component_bind_ops [i915])
[    7.964804] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: azx_get_response timeout,
switching to polling mode: last cmd=0x000f0000
[    8.971491] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: No response from codec,
disabling MSI: last cmd=0x000f0000
[    9.978141] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: Codec #0 probe error;
disabling it...

% cat /proc/asound/devices
  2: [ 0]   : control
  3: [ 0- 3]: digital audio playback
  4: [ 0- 7]: digital audio playback
  5: [ 0- 8]: digital audio playback
  6: [ 0- 9]: digital audio playback
  7: [ 0-10]: digital audio playback
  8: [ 0- 2]: hardware dependent
 33:        : timer

% cat /proc/asound/cards
 0 [PCH            ]: HDA-Intel - HDA Intel PCH
                      HDA Intel PCH at 0xd1228000 irq 282

Have no idea what is going on. Any help would be appreciated. Thanks.



RW
Loading...